Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 03.04.2023 tarihi itibariyle 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere "Yükseköğretim kurumlarının bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak gerekli düzenlemeleri yapmalarına" ve "ertelenmiş olan derslere ait uygulamalı eğitimlerinin üniversitelerin ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev vb. yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim döneminde yüz yüze yapılabilmesine" karar verildiği malumunuzdur. Bununla birlikte, denizcilik eğitimi veren yükseköğretim kurumlarınca, ülkemizin de taraf olduğu Gemiadamlarının Eğitimi, Belgelendirilmesi ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşmesi ve Kodu (STCW) kapsamında gerekli uygulama eğitimlerinin öğrencilere yüz yüze verilmesi zarureti bulunmaktadır. Bu itibarla, öğrencilerin gemilerde emniyetli çalışma uygulamalarına aşina olabilmelerini teminen, üniversiteniz bünyesindeki Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarınca STCW Sözleşmesi/Kodu kapsamındaki uygulama eğitimlerinin STCW Sözleşmesi/Koda uygun şekilde verilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.