Ana içeriğe atla
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ?

1. Deneyimli Akademisyenler

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğretim elemanları gerek gemi ve liman yangınları konusunda gerekse de kara yangınları konusunda uzmanlaşmış öğretim elemanlarından oluşmaktadır. Progmamın tüm öğretim elemanları çeşitli seviyelerde zabitan sınıfı gemi insanı niteliği taşımaktadır.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Türkiye’de gelişen sanayiye bağlı olarak yangın olaylarının sayısı artmakta ve ortaya çıkan yangın olayları ise daha karmaşık bir hal almaktadır. Yangın olaylarının daha karmaşık bir hal alması yangınların söndürülmesi için daha yüksek teorik ve pratik bilgi edinilmesini gerektirmektir. Ayrıca, Türkiye’nin deprem kuşağında yer alan bir ülke konumunda olması yetişmiş, bilgi ve beceri düzeyi yüksek arama kurtarma personeline ihtiyacı ortaya çıkarmaktadır. Bu çerçevede, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı olarak ülkemizdeki ihtiyaçlara uygun olarak sivil savunma ve itfaiyecilik alanında faaliyet gösterecek yüksek teorik bilgi ve beceri ile donatılmış itfaiyeci ve arama kurtarma personeli yetiştirmekteyiz. 3+1 eğitim modelimiz kapsamında öğrencilerimiz 1 dönemlerini işletmelerde eğitimde geçirerek sektöre yönelik tecrübeler kazanmakta ve mezun olurken sektör tecrübesiyle mezun olmaktadır. Ayrıca, Programımız Denizcilik MYO bünyesinde kurulmasından dolayı, bunun avantajını kullanarak öğrencilerimize denizde arama kurtarma ile gemi ve liman yangınlarına yönelik teorik ve pratik eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler mezunlarımızın denizde arama kurtarma ile gemi ve liman yangıları hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmasını sağlamaktadır. Bu durum ise mezunlarımızı iş hayatında diğer üniversitelerin aynı programından mezun olanlara göre öne geçirmektedir.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Yüksekokulumuz, ülkemiz açısından stratejik konuma sahip olan Kocaali kurulmuştur. Kocaali, coğrafi konumu, liman ve demiryolu bağlantılarına yakınlığı ile lojistik merkez olma potansiyeli ile bölge içinde ön plana çıkmaktadır. Yüksekokulumuza 20 km uzaklıkta Karasu ilçesinde bulunan Karma öğrenci yurdu Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’nce öğrencilerimize barınma hizmeti vermektedir. Kocaali, Karadeniz kıyısında yer aldığı için geniş ve temiz plajlarıyla ünlüdür. Doğal güzellikleri ile bilinen Kocaali, trekking, piknik ve doğa yürüyüşleri için ideal bir yerdir. Kocaali'nin Karadeniz kıyısında olması, su sporları için uygun koşullar sunmaktadır. Yüzme, sörf ve balıkçılık gibi aktiviteler yapılabilmektedir.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Bilgisayar mühendisleri, endüstriyel, ticari, askeri ve tüketiciye yönelik geniş çaplı uygulamalar için bilgisayar teknolojileri tasarlar, geliştirir ve gerçekleştirir. Gün geçtikçe daha çok ürünün bilgisayar içermesi ya da bilgisayarla etkileşmesi sonucu bilgisayar mühendisleri, geliştirdikleri uygulamalar ile bir taraftan yaşam kalitesini arttırırken diğer taraftan üretim ve dağıtım maliyetlerini de göz önünde bulundurmaktadırlar.

Bilgisayar mühendisleri devletten özel sektöre, eğitimden danışmanlığa birçok sahada iş bulabilmektedirler. Hatta ürün ve sistemleri için bilgisayar mühendisliğine ihtiyaç duymayan bir şirket bulmak zordur. Günümüzde bilgisayar mühendisleri yaygın olarak dijital televizyon ve fotoğrafçılık, sanal toplantı teknolojisi, akıllı otobanlar, kontrol sistemleri, yeni otomobil teknolojileri, akıllı telefonlar, güvenlik sistemleri, teleskoplar, uçaklar ve uzay araçları gibi bilgisayarların yeni uygulama alanlarında çalışmaktadırlar. Bilgisayar mühendisleri genellikle başka mühendisler ve başka disiplinlerden insanlarla takım çalışması yaparlar.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

- Belediyelerde, limanlarda, organize sanayi bölgelerinde, Orman Genel Müdürlüğü’nde itfaiye personeli, - AFAD bünyesinde arama ve kurtarma personeli, - Çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği teknikeri, - Çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarında yangın güvenliği personeli, - Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde yangın astsubayı.

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

- Acil Yardım ve Afet Yönetimi, - Sosyal Hizmet, - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, - İktisat, - Kamu Yönetimi, - Maliye, - Uluslararası İlişkiler, - İşletme, - Konaklama İşletmeciliği, - Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, - Halkla İlişkiler ve Tanıtım, - Siyaset Bilimi, - Kamu Yönetimi, - Turizm İşletmeciliği


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım