Ana içeriğe atla

Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden DENİZ VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ ?

1. Deneyimli Akademisyenler

Öğr. Gör. Abdurrahman Ahmet ÖZKAN (Bölüm Başkanı) Dr. Öğr. Üyesi Pınar KÖÇ BAKACAK Öğr. Gör. Selen UYGUR

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Üniversitemiz bünyesinde uygulanmakta olan +1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile öğrencilerimize öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek, işyerlerindeki organizasyon yapısını tanıtmak ve iş disiplini kazandırmak, almış oldukları teorik ve uygulamalı bilgileri kullanabilme ve uygulamaya aktarma becerisini kazandırmak, İşletmede Mesleki Eğitim yaptıkları kurumlarda takım ruhu içerisinde hareket ederek birlikte iş yapabilme alışkanlığı kazandırmak, sektörde yaşanan teknolojik gelişmeleri takip edebilme imkânı sunulmaktadır. +1 Uygulamalı Eğitim Modelinin iş dünyasına yararları ise; iş dünyasında ihtiyaç duyulan uygulama becerisine sahip bireyler yetiştirilmektedir. Programlar ve ders içerikleri iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda güncellenebilmektedir. İş dünyası ile akademik personelin iç içe olması ve kaynaşması sağlanmaktadır. İşletmeler kendilerine uyum sağlayabilecek ve uzun vadede yararlı olabilecek öğrencileri tespit edebilmektedir. İşletmeler, çalışanların oryantasyon eğitim maliyeti ve adaptasyon süreci için gerekli zaman kaybından kurtulmaktadır. İşyerleri herhangi bir ek bir maliyete katlanmadan işgücü elde edilmektedir.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Okulun bulunduğu Sakarya iline bağlı Kocaali ilçesi sevimli bir sahil kasabası olup sahil kesiminde özellikle öğrencilere yönelik hizmet vermekte olan birçok kafe ve restoran bulunmaktadır. Okulumuz bünyesinde güz ve bahar dönemleri içerisinde çeşitli seminer ve konferanslar, doğa yürüyüşleri, piknik organizasyonları, kariyer zirveleri vb. sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okuluna 20 km uzaklıkta Karasu ilçesinde bulunan Karma öğrenci yurdu Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’nce öğrencilerimize barınma hizmeti vermektedir.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Bilgisayar mühendisleri, endüstriyel, ticari, askeri ve tüketiciye yönelik geniş çaplı uygulamalar için bilgisayar teknolojileri tasarlar, geliştirir ve gerçekleştirir. Gün geçtikçe daha çok ürünün bilgisayar içermesi ya da bilgisayarla etkileşmesi sonucu bilgisayar mühendisleri, geliştirdikleri uygulamalar ile bir taraftan yaşam kalitesini arttırırken diğer taraftan üretim ve dağıtım maliyetlerini de göz önünde bulundurmaktadırlar.

Bilgisayar mühendisleri devletten özel sektöre, eğitimden danışmanlığa birçok sahada iş bulabilmektedirler. Hatta ürün ve sistemleri için bilgisayar mühendisliğine ihtiyaç duymayan bir şirket bulmak zordur. Günümüzde bilgisayar mühendisleri yaygın olarak dijital televizyon ve fotoğrafçılık, sanal toplantı teknolojisi, akıllı otobanlar, kontrol sistemleri, yeni otomobil teknolojileri, akıllı telefonlar, güvenlik sistemleri, teleskoplar, uçaklar ve uzay araçları gibi bilgisayarların yeni uygulama alanlarında çalışmaktadırlar. Bilgisayar mühendisleri genellikle başka mühendisler ve başka disiplinlerden insanlarla takım çalışması yaparlar.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

Deniz ulaştırma işletme mühendisliği -Denizcilik işletmeleri yönetimi -İşletme -ojistik yönetimi -Uluslararası işletme yönetimi -Uluslararası ticaret -Uluslararası ticaret ve finansman -Uluslararası ticaret ve işletmecilik -Uluslararası ticaret ve lojistik


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım