Ana içeriğe atla
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME ?

1. Deneyimli Akademisyenler

Okulumuz sadece öğretim odaklı bir yaklaşımla değil eğitim ve öğretimi eş zamanlı yürütmek adına yeterliği en az Uzakyol Birinci Zabit olan dinamik bir kadro ile donatılmıştır. Mevcut kadromuzun yılları aşan deniz ve saha tecrübesi sayesinde sektör ihtiyaçları analiz edilmiş, günümüz zabitlerinin eksik yanları tespit edilmiş ve bu doğrultuda bir eğitim – öğretim planlaması yapılmıştır. Sektör gereksinimlerini karşılamak üzere zabit adayları için planlanan eğitim ve öğretim süreci sonunda kaliteden ödün vermeden nitelikli zabit yetiştirmek temel hedefimizdir.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Deneyimli kadromuzun deniz tecrübesiyle sabittir ki; günümüz okullarında verilen teorik öğretimin uygulanmasında yetersiz kalınması sebebiyle zabitliğin öğrenilmesi ve bilginin elverişli hale dönüşümü deniz stajları hatta duruma göre ilk zabitlik dönemine ertelenmiş durumdadır. Bu durum, zabit adayının çalışacağı gemi ve zabitanın durumuna göre denizcilik hayatına yön vermekte hatta kötü sonuçları da beraberinde getirebilmekte ve denizcilikten uzaklaştırmaktadır. Hedeflenen eğitim ve öğretim planı ile okul sadece öğretim yeri olmakla kalmayıp eğitimin ön plana çıkartıldığı bir gemi olarak düşünülmekte ve zabit adayının daha gemiye çıkmadan deniz hayatına aşina olması ve elde edeceği bilgiyi gemiye ertelemeden en güncel ve modern laboratuvar ve simülatör ortamında uygulaması amaçlanmaktadır.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Okulumuzda öğrencilerimize yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler okulumuz ve dış paydaşlar koordinatörlüğünde düzenlenmektedir. İlçe Gençlik ve Spor Merkezi ile doğa yürüyüşleri, rafting, futbol turnuvası, kamp gibi sportif etkinlikler düzenlenirken; okul içinde masa tenisi turnuvası, piknik, müzik dinletisi gibi etkinlikler organize edilmektedir. Bunların yanında okulumuzda her dönem sektör temsilcileriyle söyleşiler organize edilmektedir. Öğrencilerimizin sektör temsilcileriyle iletişim kurması sağlanmakta ve iş dünyasıyla sosyal bağlar kurmaları teşvik edilmektedir.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Bu programdan mezun olanlar, deniz stajlarını da tamamlayarak 3000 GRT büyüklüğe kadarki gemilerde vardiya zabiti yeterliği kazanırlar. Ayrıca, meslekte edineceği tecrübe ve ileride alacağı ilave eğitimler ile ya da lisans programına dikey geçiş yaparak uzak yol vardiya zabitliğine/kaptanlığına kadar yükselenler için daha kazançlı iş olanakları da mevcuttur. Esas olarak ticaret gemilerinde çalışacak zabit ve kaptan yetiştirmeyi amaçlayan Deniz Ulaştırma İşletme Programından mezun olanlar, denizcilik sektörünün, karada konuşlu faaliyetleri arasında olan liman yönetimi işleri, gemi işletmeciliği, deniz sigortacılığı ve deniz acenteliği gibi birçok alanda da rahatlıkla iş bulabilmektedirler.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

• Gemi İnşaatı

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

• Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, • Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, • Güverte, • İşletme, • İşletme Yönetimi, • Lojistik, • Lojistik ve Taşımacılık, • Lojistik Yönetimi, • Ulaştırma ve Lojistik, • Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, • Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, • Uluslararası Lojistik Yönetimi, • Uluslararası Ticaret, • Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, • Uluslararası Ticaret ve Lojistik, • Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım