21 Şubat 2022 Pazartesi Günü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu İlk Ders Etkinliğini gerçekleştirdi. Okulumuzun İlk Ders Etkinliğinde iki oturum yer aldı. Birinci oturumda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Muhammet Batur TURALIOĞLU ve Eğitim Çavuşu Mehmet Enes SEZEN tarafından "Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Sektörüne İlişkin Güncel Değerlendirmeler" başlıklı konferans düzenlendi. Eğitim Şube Müdürü Muhammet Batur TURALIOĞLU ve Eğitim Çavuşu Mehmet Enes SEZEN konuşmalarında, 3+1 uygulamalı eğitim modelinin önemine vurgu yaptı. Öğrencilerimizin, sektörün içinde gerçekleştirecekleri bir dönemlik İş Yeri Eğitimi sayesinde okulda kazandıkları teorik bilgileri eğitim-öğretim sürecinde pratik bilgilerle bütünleştirme fırsatı bulabildiklerinden dolayı büyük avantaja sahip olduklarına değinen Sayın Muhammet Batur TURALIOĞLU ve Sayın Mehmet Enes SEZEN' e değerli vakitlerini bizim için ayırıp İlk Ders Etkinliğimize katıldıkları için çok teşekkür ediyoruz.
İlk Ders Etkinliğimizin öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumunda, Kdz. Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem tarafından "Türk Denizciliğinin Dünya Denizciliğindeki Yeri ve Önemi" başlıklı seminer gerçekleştirildi. Dünyadaki donanma ve denizaltı güçleri sıralamasında Türkiye' nin ciddi bir konumda olduğuna değinen Kdz. Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Üniversitelerimizde yetiştirdiğimiz gemi adamı adaylarının önemine vurgu yaptı. Öğrencilerimizin büyük hayallerle denizcilik eğitimlerini tamamlamaları gerektiğini söyledi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu' nun akredite olabilmesi için gerekli simülatörlerin alınmasında öncülük eden ayrıca Denizcilik Meslek Yüksekokulumuzun, Denizcilik Fakültesi olabilmesi için yardımlarını esirgemeyeceğini söyleyen Kdz. Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkanı Sayın İrfan Erdem' e kıymetli vakitlerini bizim için ayırıp İlk Ders Etkinliğimize katıldığı için çok teşekkür ediyoruz.