Ana içeriğe atla

Misyon

SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman işletmeciliği programının misyonu günden güne artan denizcilik alanındaki iş gücü ihtiyacına sektöründeki gelişmeleri yakınen takip eden ve güncel teknolojik donanıma ve uygulama kapasitesine sahip , mesleğini severek icra eden bireyler yetiştirmektir. Denizcilik ve Limancılık faaliyetlerinin  Ülkemiz ve dünyada gelişim doğrultusunu öngörebilen ve mezun öğrencilerimizin profesyonel iş hayatının aranan bir parçası olması okulumuzun misyonu olarak amaçlanmaktadır. Türkiye’nin dünya üzerindeki jeopolitik konumu ve üç tarafının denizlerle çevrili bir ülke olması denizcilik ve limancılık faaliyetlerinin önemini göz önüne sermektedir. Deniz ve liman işletmeciliği programımız önlisans düzeyinde eğitim ve öğretim verecektir.

k

 

Vizyon

Okulumuz Karadeniz gibi denize kıyısı olan Sakarya ili Kocaali ilçesinde Karasu Limanına komşu Marmara Bölgesinin önemli bir konumundadır. Denizcilik alanında değerli atılımlar yapma ve uygulama isteği içerisindedir. Vizyonumuz teorik bilgiyi, uygulamalı eğitim ile birleştirerek problem çözebilen, karar ve sorumluluk alma yetisine sahip bireyleri yetiştirerek ulusal ve uluslarası düzeyde bilim merkezi olmaktır .

b

 

Mezuniyet Koşulları

SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Deniz Ve Liman İşletmeciliği Programı mezuniyet koşulu 4 yarıyıl (3+1, 2 yıl) süreli eğitim öğretimi tamamlamaktır. Öğrencilerimiz 120 AKTS dersi vermek ve uygulamalı yerinde öğrenme ile profesyonel iş yaşantısı içerisinde stajı tamamlamaları gerekmektedir.

 

Mezun İstihdam Olanakları

Önlisans düzeyinde Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü mezunu bireyler denizcilik ve limancılık hizmeti veren her kurumda çalışma imkanı bulabilirler. Limanlarda operasyon sorumlusu, Armatör veya Uluslararası gemi yönetim firmalarında operasyon sorumlusu, çeşitli gemi kiralama firmalarında broker, Gemi Acentacılık firmalarında….. vs  işletmelerde çalışabilirler.

 

Neden Biz

SUBÜ MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı, teorik ve pratik anlamda tecrübeli akademisyen kadrosuyla bulunduğu alanda ön plana çıkmaktadır. Sektöründeki gelişmekleri yakından takip etmesi günceli yakalayarak öğrencilerine teknolojik imkanları sağlayan +1 uygulamalı eğitim Modeli  sayesinde teorik bilginin yanı sıra uygulama becerisini de sunuyor.

 

Dikey geçiş Olanakları:

Deniz ve Liman işletmeciliği önlisans programını başarı ile tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavınını (DGS) başarı ile geçebilirler ise:

 

  Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 

  Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

  İşletme

  Lojistik Yönetimi

  Uluslararası İşletme Yönetimi  

  Uluslararası Ticaret  

  Uluslararası Ticaret ve Finansman  

  Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik  

  Uluslararası Ticaret ve Lojistik  

 

Bölümlerine Dikey Geçiş ile geçebilirler.